1. Reconèixer la importància d’una bona col·locació del cos i la direcció del braç de llançament cap al blanc.
2. Llançar segons la distància i el tipus de blanc-diana (força i trajectòria).
3. Aconseguir copejar de forma adequada la bolla per ferir amb precisió.
Guixos, bolles de vidre, sola de sabata i pilotes petites; llaunes, bidons de plàstic, capses de cartró, cons, cadires, bancs suecs, matalassos
- Teòrica: Hi ha molts de jocs i formes de llançar per ferir un blanc. Avui ho farem amb pilotes, bolles de vidre i amb soles de sabata. Breu reflexió sobre la importància d’una bona col·locació del cos i del braç per ferir millor el blanc.
- “JUGAM AMB PILOTES”: Situam per tot l’espai capses de cartró, bidons de plàstic i botelles de plàstic a diverses altures. Cada nin/a agafa una pilota petita. Qui és capaç de llançar a les capses de cartró o als bidons de plàstic per tomar els objectes que hi ha damunt d’ells?
- “TORRES I PIRÀMIDES”: Els nins/es formen grups de 3; cada un/a amb una pilota petita o mitjana. Aquests construeixen amb llaunes de begudes, capsetes de cartró (tetrabricks), botelles de plàstic… torres i piràmides. Després dibuixen una línia de llançament a una distància determinada pel mestre/a. Un nin/a llançarà la pilota i els dos companys/es recolliran les pilotes. Cada (x) temps, es canviaran els papers. Qui és capaç de tomar les torres i piràmides? Recordam als nins/es que hem de col·locar el peu endavant contrari al braç que llança.
- “JUGAM A RETXA”: Ara jugam amb soles de sabates. Modificarem la distància. Els nins/es es col·loquen en grups de 3; cada un/a amb una sola de sabata. A continuació, dibuixen dues retxes a terra a una distància de 2 metres. Cada nin/a des de la línia de llançament intenta apropar la sola de sabata a l’altra línia, però sense passar-se d’ella. Qui és capaç de llançar més aprop de la retxa?
- “JUGAM NOMÉS AMB BOLLES”:
Qui sap copejar la bolla de vidre amb els dits de la mà?
De quantes maneres podeu copejar la bolla?
Qui és capaç de copejar la bolla per ferir el blanc (fusteta, cartolina, carta…)?
Qui és capaç de copejar la bolla perquè passi entre els barrerons d’una cadira o entre dos objectes?
- POSADA EN COMÚ: El mestre/a demana als nins/es sobre la utilització d’aquests materials. Quin material vos agrada més per llançar? Quines diferències hi ha?
AUTOR: Boni Molada Pradas