AFINAM LA PUNTERIA - Sessió 3

OBJECTIU DE LA SESSIÓ

1. Reconèixer la importància d’una bona col·locació del cos i la direcció del braç de llançament cap al blanc.

2. Llançar segons la distància i el tipus de blanc-diana (força i trajectòria).

3. Aconseguir copejar de forma adequada la bolla per ferir amb precisió.


MATERIAL

Guixos, bolles de vidre, sola de sabata i pilotes petites; llaunes, bidons de plàstic, capses de cartró, cons, cadires, bancs suecs, matalassos


ACTIVACIÓ

- Teòrica: Hi ha molts de jocs i formes de llançar per ferir un blanc. Avui ho farem amb pilotes, bolles de vidre i amb soles de sabata. Breu reflexió sobre la importància d’una bona col·locació del cos i del braç per ferir millor el blanc.

- “JUGAM AMB PILOTES”: Situam per tot l’espai capses de cartró, bidons de plàstic i botelles de plàstic a diverses altures. Cada nin/a agafa una pilota petita. Qui és capaç de llançar a les capses de cartró o als bidons de plàstic per tomar els objectes que hi ha damunt d’ells?


ACTIVITATS

- “TORRES I PIRÀMIDES”: Els nins/es formen grups de 3; cada un/a amb una pilota petita o mitjana. Aquests construeixen amb llaunes de begudes, capsetes de cartró (tetrabricks), botelles de plàstic… torres i piràmides. Després dibuixen una línia de llançament a una distància determinada pel mestre/a. Un nin/a llançarà la pilota i els dos companys/es recolliran les pilotes. Cada (x) temps, es canviaran els papers. Qui és capaç de tomar les torres i piràmides? Recordam als nins/es que hem de col·locar el peu endavant contrari al braç que llança.

- “JUGAM A RETXA”: Ara jugam amb soles de sabates. Modificarem la distància. Els nins/es es col·loquen en grups de 3; cada un/a amb una sola de sabata. A continuació, dibuixen dues retxes a terra a una distància de 2 metres. Cada nin/a des de la línia de llançament intenta apropar la sola de sabata a l’altra línia, però sense passar-se d’ella. Qui és capaç de llançar més aprop de la retxa?

- “JUGAM NOMÉS AMB BOLLES”:

    • Qui sap copejar la bolla de vidre amb els dits de la mà?

    • De quantes maneres podeu copejar la bolla?

    • Qui és capaç de copejar la bolla per ferir el blanc (fusteta, cartolina, carta…)?

    • Qui és capaç de copejar la bolla perquè passi entre els barrerons d’una cadira o entre dos objectes?


TEORITZACIÓ

- POSADA EN COMÚ: El mestre/a demana als nins/es sobre la utilització d’aquests materials. Quin material vos agrada més per llançar? Quines diferències hi ha?